Pagina principalã > Știri
 
20 sept. 2009
 
În perioada 25-27 septembrie 2009, în incinta Complexului EXPO TRANSILVANIA din Cluj Napoca s-a desfăşurat cea de-a cincea ediţie a Festivalului TURDAFEST, eveniment organizat sub patronajul Prinţului Charles şi al Principesei Margareta.
 

Turda Fest este un festival agrar, care onorează tradiţiile Comunităţii Urbane Arieş, promovând opţiuni pentru un viitor sustenabil.

La acest eveniment produsele certificate Transylvania Authentica au fost prezentate pentru prima dată consumatorilor. Calitatea superioară, autenticitatea produselor precum şi imaginea uniformă şi aşezarea laolaltă a standurilor a stârnit atât interesul vizitatorilor cât şi al organizatorilor.

Programul Transylvania Authentica a fost reprezentat de Gáll Erzsébet cu gemuri, siropuri şi compoturi de fructe preparate după reţete de casă,
de Páll Etelka, cu covoare tradiţionale de lână vopsită cu plante, Simó Júlia cu porturi şi vestimentaţie nobiliară, burgheză şi ţărănească, porturi populare tradiţionale - autentice, decoraţiuni interioare confecţionate din materiale naturale şi Jancsó Tamás cu vase de lemn.

Pentru cei veniţi la TURDA FEST din orice colţ al lumii fie ca expozant, participant sau simplu spectator, clipele petrecute aici au reprezentat o încărcare cu o forţă nouă, pozitivă şi o bucurie în faţa faptului că – totuşi – obiceiurile şi tradiţiile din Transilvania s-au păstrat la sate chiar şi în secolul 21.

 
 
 




 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign